Gençlik Aşısı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Gençlik Aşısı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Deride su tutan bir molekül olan hyaluronik asidin yanı sıra vitaminleri, mineralleri ve peptidleri içerdiği için “nem aşısı” olarak da bilinen gençlik aşısı; ciltte zamanla oluşan kuruluk, kırışıklık, deformite ve sarkma gibi yaşlanma belirtilerinin giderilmesini sağlar. Gençlik aşısı yardımıyla deride azalan kolajen ve elastin sentezi artırılıp, daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmak mümkün hale gelir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Menteş, gençlik aşısı uygulaması hakkında merak edilenleri anlattı.

İçindekiler

Gençlik Aşısı (Gençlik Serumu) Nedir?

H-100 aşısı veya IAL sistem olarak da adlandırılan gençlik aşısı, 20’li yaşların ardından yaşlanmanın gözle görülebilen lekelenme, kırışıklık, sarkma, nem ve elastikiyet kaybı düzeylerini minimize ederken; aynı zamanda cilde cerrahi müdahalede bulunmadan onarım ve koruma da sunar. Saf hyaluronik asit enjekte edilen cilde yıllar içerisinde kaybettiği sıkılaşma ve parlaklığı tekrar kazandırılır.

Gençlik Aşısı Neden Uygulanır?

Ciltte yaşlanmayı geciktiren gençlik aşısı; dokuları onarır ve elastikiyeti artırır. Ayrıca ciltte sıkılaşmayı sağlar, sarkma ve kırışıklıkları azaltır, ton farklarını ve matlaşmaları düzenler. Mezoterapi, lazer, peeling radyofrekans, dolgu, doublo, dermapen ve altın iğne gibi tekniklerle aynı anda uygulanabilen gençlik aşısıyla neme doyan cildin kalitesi ve canlılık seviyesi yükselir.

Gençlik Aşısı Çeşitleri Nelerdir?

Gençlik aşısı bellajen (kolajen), hyalüronik asit (H100) ve Somon DNA gibi farklı biçimlerde uygulanabilir. İşte o yöntemlerin detayları…

Kolajen (Bellajen) Gençlik Aşısı: Deriye kolajen enjekte edilen bu yöntem sayesinde ciltteki sarkmalar iyileşir, daha canlı ve genç bir görünüm elde edilir. Aşının beklenen etkiyi göstermesi için iki ya da üç seans uygulanması gerekir.

H100 (Hyalüronik Asit): Yaşlanma ve çevresel faktörler nedeniyle meydana gelen nem kaybı ve deformasyonu tedavi etmek için hyalüronik asit cilde enjekte edilip yeniden ışıltılı hale getirilmesi hedeflenir.

Somon DNA: Somon balığı spermleri ve kanından elde edilen bu formül, mezoterapi yöntemiyle deri altındaki dokuları onararak, cildin kaybettiği nemi geri kazanmasını ve kırışıklıkların giderilmesini temin eder. L leusin, L proline, L lysine, glicine ve hyalüronik asit gibi maddeleri içeren bu prosedür sayesinde cilt hücreleri yeniden tazelenir ve ışıl ışıl bir çehre elde edilir.

Gençlik Aşısı Hangi Bölgelere Uygulanır?

Günümüzde popüler medikal estetik alanlarından olan gençlik aşısı cilt, boyun, karın, el ve kollar dekolte ve göz altları için tasarlanabilir.

Gençlik Aşısı Kimlere Yapılabilir?

Gençlik aşısı, yirmi yaş ve üzeri tüm erkek ve kadın cilt tipleri için tasarlanabilir.

Gençlik Aşısı Kimlere Uygulanamaz?

Emziren anne ve hamile kadınlara uygulanmamalıdır. Ayrıca bireyde egzama, açık yara, enfeksiyon, uçuk vb. deri hastalıkları gibi durumlarda yapılmaz. Kanser veya yorgunluk, kas ağrısı, düşük vücut ısısı, dikkat dağınıklığı, ellerde ve ayaklarda uyuşma gibi belirtilerle kendini hissettiren otoimmun hastalıkların yanı sıra kimi ilaçlara aşırı reaksiyon gösteren kişiler için de önerilmez.

Gençlik Aşısı Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gençlik aşısının diğer estetik prosedürlerinde olduğu gibi bir takım risk ve yan etkilerinden söz edilebilir. Bu nedenle uygulama öncesinde kapsamlı doktor muayenesi ve danışmanlık şarttır. Ayrıca işlemin bir dermatolog veya estetik uzmanı tarafından yapılması gerekir. Kronik bir hastalığı olan veya sürekli ilaç kullanan bireylerin bu durumları hakkında doktorlarını bilgilendirmeleri önemlidir.

İşlemden bir hafta önce -hekimin bilgisi dâhilinde- kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalı ve bu sürede alkol tüketilmemelidir. Gençlik aşısı öncesinde cildi duyarlı hale getiren peeling veya kese gibi işlemler yapılmamalı, glikolik asit içeren kremlerden uzak durulmalıdır. Cilt bölgesi güneşin zararlı ışınlarından korunmalı, aynı zamanda güneş koruyucu kullanılmamalı ve işlem günü makyaj yapılmamalıdır.

Gençlik Aşısı Nasıl Yapılır?

Günümüz medikal estetik alanlardan biri olan gençlik aşısının standart bir uygulaması bulunmuyor. Genel olarak hastanın beklentileri ve ihtiyaçları çerçevesinde uzman hekim tarafından bir tedavi planı tasarlanır. İşlem öncesinde lokal anestezik bir krem kullanılır. Uygulamanın yapılacağı bölgenin temiz ve sağlıklı hale getirilir. Son aşamada gereksinim duyulan alandaki deri altına iğnelerle enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir.

Gençlik Aşısının Yan Etkileri Nelerdir?

Yaklaşık 30 dakika süren işlemin ardından uygulamanın yapıldığı alanda bazen kızarıklık, şişlik, kaşıntı, morarma ya da nadiren alerjik reaksiyonlar benzeri yan etkiler görülebilir. Bu şikâyetler 2-3 günde kaybolurken, uygulama etkisini bir haftada hissettirmeye başlar.

Gençlik Aşısı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İşlem sonrasında ciltte tahrişe neden olabilecek peeling yapılmamalıdır. İşlem yapıldıktan sonra banyo, hamam ve sauna gibi sıcak ve buharın yoğun olduğu ortamlardan uzak durulmalıdır. Hekimin önerileri doğrultusunda bir süre sigara ve alkol kullanılmamalı, uygulamanın yapıldığı bölge olabildiğince güneşten korunmalıdır. Bu dönemde bireyler bol su tüketmelidir.

Gençlik Aşısı Sonrası Beklenen Sonuçlar Nelerdir?

Gençlik aşısı uygulamasının ardından parlak, canlı ve nemli bir cilde sahip olmakla beraber bu etkiler yaklaşık 1 hafta içerisinde ortaya çıkar. Özellikle derideki kolajen seviyesini artırdığı için yüzdeki lifting etkisiyle sıkılaşmanın gözlemlenmesi ortalama 15 gün ile 1 ay aralığında değişkenlik gösterebilir.

Gençlik Aşısı Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Gençlik aşısı, cildi güneş, yaşlılık, akne, solaryum lekelerine karşı korur. Özellikle sigara ve alkol kullanımına bağlı doku zedelenmelerine karşı da oldukça etkili bir yöntemdir. Cildin nem ve elastik özelliklerinin geri kazandırılmasıyla kırışıklıklara karşı önlem niteliği taşır.

Gençlik Aşısı Ne Kadar Kalıcıdır?

Yaşlanma belirtilerini geciktirmeyi ya da azaltmayı amaçlayan gençlik aşısı tedavilerinin etkilerini uzatmak; cilt tipine, tedavi süresine, yaşam tarzına, genetik faktörlere ve kliniğin kalitesine bağlıdır. Bir dizi kozmetik süreçleri kapsayan gençlik aşısının kalıcılık süresi farklı etkenlere ilişkin olarak değişir.

Gençlik Aşısı Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Gençlik aşısı fiyatları, tedavi yöntemine, kliniğin teknolojik altyapısına, deneyimli uzman kadroya, kullanılan ilacın miktarına ve niteliğine, uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre değişkenlik gösterir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Menteş’in muayenehanesinde gerçekleştirilen gençlik aşısı fiyatları hakkında bilgi edinmek için web sayfamızda yer alan iletişim bilgilerinden yararlanılabilir.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Cilt (Deri) Kanseri Nedir? Cilt Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Cilt (Deri) Kanseri Nedir? Cilt Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

içeriği görüntüle
Güneş Kremi Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur?

Güneş Kremi Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur?

içeriği görüntüle
Tırnaklardaki Koyu Renk Çizgi Ciddi Hastalıkların Habercisi Mi?

Tırnaklardaki Koyu Renk Çizgi Ciddi Hastalıkların Habercisi Mi?

içeriği görüntüle
Yaz Mevsiminde Kaçınılması Gereken 6 Cilt Bakım Hatası

Yaz Mevsiminde Kaçınılması Gereken 6 Cilt Bakım Hatası

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al