Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu İşlem Takvimi
  • İşlem Süresi

    1 Saat

  • Etki Süresi

    8 - 12 Ay

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    Gerekiyor

Dudak Dolgusu

Estetik amaçlı kullanılan dolgu işlemlerinden bir tanesi olan dudak dolgusu; konforlu, hızlı ve kolayca uygulanabilen, herhangi bir cerrahi girişim gerektirmeyen, etkili bir tedavi yöntemidir. Günümüzde en popüler estetik uygulamalarından birisi sayılan dudak dolgusu, dudaklara hacim kazandırmak, dudak formundaki bozuklukların düzeltilmesini sağlamak ve dudak konturlarının belirginleştirilmesi için kullanılmaktadır.

Kişilerin estetik açıdan kendilerini daha iyi hissetmesi ve özgüveninin artması için başvurdukları dudak dolgusu işlemi hakkında merak edilenleri Adana Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş sizler için anlattı.

Dudak Dolgusu Nedir?

Kişinin arzu ettiği dudak formuna kavuşması için uygulanan, ameliyatsız bir medikal estetik tedavisidir. Vücudumuzda doğal olarak bulunan hyalüronik asit maddesi, dudak dolgusu işleminde kullanılır. Dudak dolgusuyla birlikte önemli ölçüde bir dolgunlaşma sağlanırken, aynı zamanda dudak sınırları belirginleşir ve daha simetrik bir dudak görünümü elde edilir.

Kısa bir zaman diliminde, kolaylıkla uygulanan bu tedavi, son derece başarılı ve doğal görünümlü sonuçlar elde etmemizi sağlar. Yaşımız ilerledikçe hacmini kaybeden dudaklarımızı dolgunlaştırarak, daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanabiliriz.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak işlem uygulanacak noktalar, lokal anestezi etkili kremler yardımı ile uyuşturulur. Bu sayede dudaklar uyuşurken hasta tedavi süresince rahatsız edici bir ağrı hissetmez. Anestezi etkisini göstermeye başladıktan sonra mikro uçlu iğnelerle, hedeflenen noktalara hyalüronik asit bazlı dolgu maddesi enjekte edilir.

Sonuçları hemen görülebilen bu işlem, sonrasında kısa süreli, geçici şişme ve morarma gibi etkiler gözlenebilir. Söz konusu bu etkiler, birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecek ve hasta; doğal, estetik bir dudak görünümüne kavuşacaktır. Dudak dolgusu işleminin alanında uzman bir hekim tarafından, muayenehane koşulları altında uygulanması önem taşır. Hasta tedavi sonrasında doktorunun öneri ve uyarılarına uymalıdır.

Dudak Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanır?

Dudaklarının ince ve hacimsiz olmasından rahatsız olan kişiler, dudağında simetrik bozukluk veya şekil bozuklukları bulunanlar, dudak dolgusuyla arzu ettikleri görünüme kavuşabilirler.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çok sayıda avantaj sağladığı için en sık tercih edilen medikal estetik uygulamalardan biri olan dudak dolgusunun avantajlarını sıralamamız gerekirse;

  • Yan etki veya komplikasyon riskinin minimum düzeyde olması
  • Kişilerin estetik bir görünüme kavuşarak öz güvenlerini ve benlik algılarını arttırması
  • Hem işlemin hem de dolguda kullanılan malzemelerin son derece güvenli olması
  • Tedavi sonrasında elde edilen sonuçlardan memnuniyet duyulmazsa, kolaylıkla revize edilebilmesi
  • Dudaktaki asimetri ve bozuklukları düzeltmekte son derece başarılı olması
  • Dudağın nem oranını artırması
  • Dudaklara hacim kazandırması
  • Cerrahi bir girişim barındırmadığı için iyileşme süreci veya cerrahi komplikasyon riskinin bulunmaması
  • İşlemin son derece kısa bir sürede tamamlanması ve konforlu bir tedavi deneyimi sunması
  • Tümüyle kalıcı sonuçlar bırakmasa da kolaylıkla tekrarlanan bilmesi

Dudak Dolgusu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dudak dolgusu yaptırmadan önce aspirin veya benzeri kan sulandırıcı ilaçların 2 hafta öncesinden kesilmesi beklenir. Tedaviden önce yine kan sulandırıcı etki gösterecek sarımsak, E vitamini, ginseng, yeşil çay, balık yağı veya alkollü içeceklerin kullanılmaması önem taşır.

Zira bu maddeler kullanıldığında pıhtılaşmayı engelleyici bir etki yaratırlar. Eğer dolgu uygulayacağınız noktada aktif halde bir enfeksiyon veya uçuk varsa tedaviyi ertelemeniz gerekir.

Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Oluşur Mu?

Evet. Tedavi sonrasında dudaklarda minimal düzeyde şişlikler ve morluklar meydana gelebilir. Ancak bunlar son derece normal ve beklenen etkilerdir. Birkaç gün içerisinde kendiliğinden ortadan kaybolurlar.

Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Oluşur Mu?

Topaklanmalar meydana gelse bile genellikle kendiliğinden veya hafif bir masaj sonrası kaybolurlar. Biyolojik bir dolgu maddesi olan hyalüronik asit, cilt altı dokumuzla kusursuz bir uyuma sahiptir. Eğer 2 haftanın ardından hâlâ geçmeyen bir topaklanma söz konusuysa bu durum hyalüronidaz enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır? Dudak Dolgusu Etkisi Geçince Ne Olur?

12 aya kadar kalıcılık gösterebilen dudak dolgusunda hyalüronik asit bazlı dolgu malzemesi, vücudumuz tarafından tümüyle emildiğinde dudaklarımız eski haline geri döner. Sonuçların kalıcılığı, kişiden kişiye değişebilmektedir. Yaşam tarzımız, çevresel koşullarımız ve bazı alışkanlıklarımız dudak dolgusunun sonuçlarının kalıcılık düzeyini etkileyebilmektedir.

Dudak Dolgusu Zararları Nelerdir?

Profesyonel ve uzman hekimler tarafından, muayenehane koşulları altında gerçekleştirilen bir dudak dolgusunda herhangi bir risk faktöründen söz etmek mümkün değildir. Buna karşın düşük fiyatların cazibesine kapılarak merdiven altı işletmelerde, uzman olmayan ellerde uygulanan dudak dolgusu işlemi bazı enfeksiyon risklerini de beraberinde getirir. Bu yüzden mutlaka başarılı, uzman ve tecrübeli bir hekim tercih etmeli, sağlığınızı riske atma malısınız.

Dudak Dolgusu Kaç Günde Oturur?

Dudak dolgusunun sonuçları çabucak fark edilebilir. Şişlik ve ödem 2-3 gün içerisinde geçecek ve ilk hafta itibariyle dudak şekliniz oturmaya başlayacaktır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ödem ve şişliği azaltmak için soğuk kompres uygulanmalı
  • Tedavi sonrası ilk 24 saat süresince dudaklarınıza ruj veya benzeri bir kozmetik ürün sürmemeli
  • Aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı
  • Dudaklarınızı ovuşturmaktan kaçınmalı, dudaklarınız üzerine basınç uygulanmamalı
  • Dişlerinizi fırçalarken hassas davranmalı
  • Dudaklarının üzerine basınç uygulayacak sert çiğneme hareketlerinden uzak durmalı
  • İlk 24 saat yoğun fiziksel efor gerektiren egzersizlerden ve işlerden kaçınmalısınız.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

  • Hamilelik süreci devam eden anne adayları ve emzirme döneminde olan anneler dolgu uygulaması yaptırmalıdırlar
  • Pıhtılaşmaya ilgili sorun yaşayanlar
  • Bağışıklık sistemiyle ilgili hastalığı bulunanlar
  • Ve dolgu içeriğinde kullanılan maddelere karşı alerjik reaksiyon gösteren kişiler dudak dolgusu yaptırmamalıdırlar.

Dudak Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hayır. Dudakta bir deformasyona yol açmaz. Aksine dudağı estetik bir forma kavuşturur. Dolgunun etkisi geçtikten sonra ise dudaklarınız eski haline döner. Eskisinden daha sarkık veya daha bozuk bir görüntü oluşmaz.

Sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak, dudak dolgusu yaptırmak için herhangi bir engel oluşturmaz. Bunun yanı sıra sigara kullanmanın dermal dolgu malzemelerinin etki süresini kısalttığına yönelik herhangi bir bilimsel kanıt yoktur. Buna karşın sigaranın bütün vücudumuz için olduğu gibi cildimiz için de oksidatif stresi ve yaşlanma etkilerini artıran bir özelliği olduğu da bilinmektedir.

Tedavi sonrasındaki ilk 24 saatlik süreçte dudaklar üzerine baskı uygulayacak öpüşme gibi eylemlerden kaçınılması gerekir. Bununla birlikte aşırı sıcak şeyler yiyip içmekten, sert çiğneme hareketlerinden ve kozmetik ürünlerden de uzak durulmalıdır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Estetik ve dolgun dudaklara sahip olmak için uygulanan dudak dolgusunun fiyat ve maliyetleri konusunda güncel ve net bilgi almak için Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’deki hastalarına hizmet veren Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş ile iletişime geçebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Hizmeti Verdiğimiz İller

Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Yozgat, Batman, Muş, Kilis, Tunceli ve Erzincan gibi yakın illerde yaşayan hastalar, uzman, deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla sunduğumuz Dudak Dolgusu hizmetimizden yararlanmak istediklerinde randevu al formunu doldurarak, Adana'da bulunan muayenehanemizden bu hizmeti alabilirler.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Diğer Dolgu Uygulamaları

Jawline ( Çene Hattı ) Dolgusu

Jawline ( Çene Hattı ) Dolgusu

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al