1 Saat
En Az 3 Seans
--
Gerekmiyor
Tırnakların dokusunu ve görünümünü bozan tırnak mantarları, lazer teknolojisi ile tedavi edilebilmektedir. Tırnak mantarlarının lazerli tedavisinde ışık sistemi veya NdYAG lazer gibi seçenekler vardır.
Tırnak mantarı yaygın şekilde rastlanan ayak problemlerinden biridir. Son derece dayanıklı bir mikroorganizma olan tırnak mantarları, ciltteki küçük bir çatlak ya da tırnak plağı ile tırnak yatağı arasında yer alan küçük bir alanı işgal edebilir. Sonrasında ise bölgesel yayılma eğilimi gösterebilir.
Görülme sıklığı yüzde iki ila üç oranında olan bu rahatsızlığa yakalanma riski 40-60 yaş arası grupta artış göstermektedir. Bununla birlikte tırnak mantarı rahatsızlığı bulunan bireylerin yarısına yakını ayaklarında ağrı şikayeti yaşar.
Dermatolog Hekiminiz muayene gerçekleştirdikten sonra, gerekli görürse laboratuvar tetkiklerine başvurarak hastalığınızı teşhis edecektir. Mantar testleri mantar kültürü veya direkt bakı şeklinde gerçekleştirilebilmektedir.
Lazerle tırnak mantarı tedavisinde dalga boyundan ötürü NdYAG lazer teknolojisi kullanılır. Tedavi esnasında uygulanan ısı, tırnak ve tırnak kökünde enfekte halde bulunan dokuyu gazlaştırır ve ayrışmasına yol açar. Bu etki, uygulama bölgesinde veya çevresinde yer alan mantarın tahrip olmasını sağlar.
FDA Onaylı bir tedavi olan lazerle tırnak mantarı tedavisinde, vakaların yüzde 70-80 oranında başarı sağlandığı görülmektedir.
Genellikle 15 günlük ara ile 4 seans olarak uygulanan tedavi kapsamında mantar enfeksiyonunun yerleştiği bölgedeki damarsal yapıların ısı ile yok edilmesi sağlanır. Ortalama yarım saatlik bir süre içerisinde tedavi seansı tamamlanır.
Lazerle tırnak mantarı tedavisinde el ve ayak tırnaklarının altındaki mantarlar tedavi edilebilmektedir. Uygulama sonrasında enfekte el ve ayak tırnaklarında belirgin bir iyileşme sağlanır.
Lazer tedavisinin diğer tedavi seçeneklerine kıyasla daha etkili olduğu bilinmektedir. Reçetesiz satılan tırnak mantarı kremleri ve merhemleri sistematik yan etkilere yol açabilmektedir. Bu ürünlerin sonuç vermesi için aylar boyunca kullanılması gerekir. Sonunda başarıya ulaşılsa bile ilerleyen zamanlarda farklı mantar enfeksiyonları yaşanabilmektedir.
Tedaviden önce detaylı bir muayenehane koşulunda araştırma yapılmalıdır. Lazer ile tırnak mantarı tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulama öncesinde uzman bir dermatolog hekim tercih etmeniz ve merdiven altı sözde muayenehanelerden uzak durmanız yeterlidir.
Tedavi sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine titizlikle uymanız gerekir. Seans günlerini aksatmamak, doktorunuzun bilgisi olmadan tırnaklarınıza herhangi bir bakım uygulamamak, iyileşme sürecinde doktorunuzla iletişim halinde olmak ve tırnaklarınızı temiz ve kuru tutmak önemlidir.
En önemli iyileşme belirtisi mantar yüzünden enfekte olan tırnağın, sarı, beyaz ve kahverengi görünümünün kaybolmasıdır. Bununla birlikte pullu deri görünümü kaybolur. Tırnaklar normal formuna geri döner.
Doktorunuz gerek görürse mantarın durumuna göre inceltici ve yumuşatıcı kremler tavsiye edebilir.
Profesyonel cihazlarla, uzman hekimler tarafından ve muayenehane koşullarında uygulandığında herhangi bir yan etki riski yoktur.
Tedavi fiyat ve maliyetleri, kullanılan cihazın kalitesine, doktorun uzmanlık ve tecrübesine göre şekillenmektedir. Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi fiyatları hakkında güncel ve net bilgi almak için Adana Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş’le iletişime geçebilirsiniz.
Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Yozgat, Batman, Muş, Kilis, Tunceli ve Erzincan gibi yakın illerde yaşayan hastalar, uzman, deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla sunduğumuz Lazer ile Tırnak Mantarı Tedavisi hizmetimizden yararlanmak istediklerinde randevu al formunu doldurarak, Adana'da bulunan muayenehanemizden bu hizmeti alabilirler.
NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.