Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi İşlem Takvimi
  • İşlem Süresi

    --

  • Etki Süresi

    --

  • İşe Dönüş

    --

  • Anestezi

    --

Saç Dökülmesi

Genellikle genetik nedenlerden veya farklı hastalıklardan dolayı pek çok insan saç dökülmesi yaşayabilir. Enfeksiyon, hormonal bozukluklar ve bazı sistemik hastalıklar bile saç dökülmesini tetikleyebilmektedir. Bununla birlikte magnezyum, demir, B12 ve çinko eksikliği de saç dökülmelerine neden olabilir.

Saç Dökülmesi Nedir?

Pek çok insan için estetik bir problem olan saç dökülmesi, esasında sağlıklı bir döngüdür. Zaman içerisinde zayıflayan saç telleri kendilerini yenilemek için dökülür ve yerlerini yeni sağlıklı saçlara bırakır.

Fakat bu döngünün belli bir oranda olması gerekir. Dökülen saç tellerinin oranı toplam saç telinin yüzde onunu geçmemelidir. Eğer geçerse sağlıksız bir dökülme meydana gelir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman bir dermatolog hekime başvurmak gerekir.

Günlük saç bakımı ve temizliği saç dökülmesinin önüne geçmemize yardımcı olabilir. Saç köklerinin yeterince hava alması, saç dokusunun sağlığı açısından büyük önem taşır.

Bu yüzden kafa derimizi rutin olarak yıkamalı ve saç temizliğine önem vermeliyiz. Şampuanların köpürmesini sağlayan bazı maddeler saç sağlığımızı tehdit eder. Bu nedenle kaliteli ve doğal içerikli şampuanlar tercih edilmesi gerekir.

Saç Neden Dökülür?

Ergenlik döneminin ardından erkeklerde saç dökülmeleri başlar. Erkek genetiği saç dökülmesine daha yatkındır. Kellik sorunu ilerleyen yaşlarda pek çok erkeğin başına gelebilir. Buna karşın kadınlarda saç dökülmesi, erkeklere kıyasla daha nadir olsa bile önemli bir sorundur.

Stresli yaşantı, doğum kontrol hapları veya tiroit hormonundaki dengesizlikler saç dökülmesinde etkili olabilmektedir. Özellikle kadınların hamilelik ve menopoz döneminde yaşadıkları hormon dengesizlikleri saç dökülmesine yol açabilmektedir. Yanlış saç bakımları da uzun vadede saç dökülmesine sebep olabilir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Uzman yardımı alarak tanı koyulduktan sonra vitamin takviyeleri ve protein destekli beslenme ile saç dökülmesi önlenebilir. Hormonal nedenlerle saç dökülüyorsa farklı tedavi yöntemlerine başvurulur. Uzman bir dermatolog tarafından uygulanan doğru bir tedavi ile saç dökülmeleri önemli ölçüde önlenebilmektedir.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Doktor kontrolünde kullanılacak bazı ilaçlar zayıf saç tellerinin güçlenmesi ve kalınlaşmasını sağlayabilir. Dökülmeye meyilli saç tellerinin onarılması için saç mezoterapisi uygulanmaktadır. Mezoterapi uygulaması ile saç derisinin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller mikro iğnelerle saçlı deriye enjekte edilir.

Saç Dökülmesinde Bitkisel Çözüm Yeterli Olur Mu?

Saç derisindeki kan dolaşımının hızlanması, saç dökülmesine karşı etkilidir. Bu yüzden bazı yağlar ile yapılan masajlar sonucunda saçlı derideki kan dolaşımı hızlandırılabilir. Ancak ciddi boyuttaki saç dökülmesi vakalarında kulaktan dolma bitkisel çözüm arayışları yerine bir dermatoloğa baş vurmak gerekir.

Saç Ekimi

Günümüzde pek çok insan saç ektirerek dökülmeye karşı aksiyon alıyor. Saç ekimi kökleri dökülmeyen saç tellerinin dökülen noktalara uygulanması esasına dayanır. En geçerli çözüm olarak saç ekimi öne çıkar. Siz de saç dökülmesi şikayeti yaşıyorsanız sorununuzun tanı ve tedavisi için Adana Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Menteş ile iletişime geçebilirsiniz.

Saç Dökülmesi Hizmeti Verdiğimiz İller

Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Niğde, Kahramanmaraş, Elazığ, Sivas, Yozgat, Batman, Muş, Kilis, Tunceli ve Erzincan gibi yakın illerde yaşayan hastalar, uzman, deneyimli ekibimiz ve teknolojik altyapımızla sunduğumuz Saç Dökülmesi hizmetimizden yararlanmak istediklerinde randevu al formunu doldurarak, Adana'da bulunan muayenehanemizden bu hizmeti alabilirler.

NOT: Hastalıklar ve tedavi yöntemleriyle ilgili içeriklerimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığınızla ilgili tüm konularda doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Diğer Cilt Hastalıkları

Alopesi Areata

Alopesi Areata

içeriği görüntüle
Melasma (Leke Tedavisi)

Melasma (Leke Tedavisi)

içeriği görüntüle
Hemen Randevu Al